Dobrý den všem!
Jsem moc ráda, že mohu být členem této komunity. Děkuji za to.
Proč tu jsem?
Nové zprávy ČŠI ukazují, jak mateřské, základní i střední školy mohou rozvíjet psychickou odolnost dětí. Tu inspekce vysvětluje jako schopnost zvládat změny či překonávat překážky s chladnou hlavou. Pomáhá tomu dobré klima, spolupráce, důraz na wellbeing a bezpečný prostor pro chyby.
Všechno toto je práce pro kouče. Proto vznikl můj program
Kouč pro celou školu
Program je založen na individuálním koučování ideálně všech členů pedagogického sboru v jedné základní škole po dobu 1-2 pololetí.
Klade si za cíl podpořit nejen wellbeing učitelů, a tedy i žáků, ale i podporu při implementaci revizí RVP do praxe. Nikoli jen do nového ŠVP a tedy na další papír, ale především podporu učitelů při zavádění moderního způsobu vyučování gramotnosti a kompetencí a rozvíjení talentu a potenciálu všech žáků skutečně ve školních lavicích.
Program bude fungovat za předpokladu, že se ho zúčastní minimálně ¾ pedagogického sboru, ideálně všichni, a to právě kvůli rozvoji spolupráce. Jak zmiňuje ČŠI: odolnost žáků vyrůstá z odolnosti učitelů – z jejich schopnosti reflektovat vlastní práci, hledat rovnováhu mezi nároky a podporou a vytvářet prostředí založené na důvěře, otevřené komunikaci a spolupráci.
Do programu se zapojí i rodiče. V této oblasti se chci věnovat facilitaci komunikace mezi školou a rodinou aneb jak opravdu slyšet, co říkají druzí.
Pokud vás idea zaujala, napište mi, prosím. Ráda se s vámi potkám osobně a program představím podrobněji Vám, vedení školy i celé sborovně a rodičům.
Díky moc a těším se na spolupráci
Mgr. Kateřina Holubová
vystudovaný právník, kouč s vizí, autor programu Kouč pro celou školu