Potkáme se online po lednovém sletu?

@helena.sojkova @tvavrda @klinsky @Lucie Ahojte! Slet už ve mně “dokvasil”, nevím jak u vás. Dávalo by vám smysl návazné online setkání? Co byste řekli 13. 2. nebo 14. 2. odpoledne - např. v 15.00?

Přemýšlela jsem, že by bylo dobré si říci, jestli už v hodinách vědomě rozlišujeme, kdy dáváme zpětnou vazbu a kdy reflektujeme.

A pokud používáme zpětnou vazbu, jestli se nám daří používat: kritéria, průběžně dávat zpětnou vazbu na různých úrovních (hodiny, projekty) tak, aby se žáci mohli posunout nebo jim potvrdit správný směr, jaké způsoby k tomu využíváme, aby zpětnou vazbu dostali ve velké třídě ideálně všichni.

Další otázka je, jak chtít zpětnou vazbu od žáků směrem k nám, abychom jsme se také mohli posunout, a od kolegů. To bychom spíše pokračovali dál v tomto tématu.

Shrnuji, dává vám setkání smysl a hodí se 13. 2. nebo 14. 2. od 15 - 16 h - online?

Ahoj. Jasně, návazné setkání dává smysl. Otázkou pro mě je, zda pro skutečnou realizaci není 14 dní krátká doba - v ní určitě mohu poskytovat zpětnou vazbu. Ale reflexe je výsledkem práce za delší dobu, takže k ní zatím nemusí dojít.
Pokud se sejdeme, za mě určitě nemůžu v oba tyto termíny + celý další týden. Tak leda by to šlo 13. 2. ve čtvrtek - nebo po našich prázdninách.

Ahoj Petře, díky za upřesnění. Ano, naše setkání by se mělo týkat převážně zpětné vazby. O reflexi jsme se bavili jenom s tím úmyslem dostatečně odlišit oba nástroje. O správném způsobu provádění reflexe zatím řeč nebyla.
Vzhledem k tomu, že 25. 2. máme naplánován další slet na téma Jak hodnotím, které logicky navazuje na téma Zpětná vazba, tak navrhuji kontrolní sraz ve čtvrtek 13. 2. v 15.00 online. @helena.sojkova @Lucie @tvavrda Můžete také?

Jen potvrzuji, že 13. 2. v 15:00 pro mě OK

1 Líbí se

Ahoj,

já v tento čas nemohu. Budu učit nebo se přesouvat… H.